NP Kornati na Božićnom sajmu u Slovenskoj Bistrici

Nacionalni park Kornati, zajedno s Turističkom zajednicom općine Murter – Kornati i Poljoprivrednom zadrugom Kornati, predstavio se u Slovenskoj Bistrici na Božićnom sajmu koji se održavao 18. i 19. prosinca. Djelatnici parka su informirali posjetitelje o parku, atrakcijama, kulturnoj baštini i tradicijskim vrijednostima.

Read more ...

Dodjela prestižnog certifikata za održivi turizam JU NP Kornati

Dana 7. prosinca 2015. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Javnoj ustanovi Nacionalni park Kornati službeno je dodijeljen Europski certifikat za održivi turizam (European Charter for Sustainable Tourism). Na toj je prigodi, osim Javne ustanove Nacionalni park Kornati, Certifikatom nagrađeno još 18 zaštićenih područja diljem Europe.

Read more ...

Rijetke vrste Jadranskog mora u NP Kornati

Na udaljenosti od 3 nm od otoka Purara, jugozapadno od NP Kornati prema otvorenom moru, domaći ribari, susreli su se s vrlo zanimljivim i rijetkim vrstama Jadranskog mora.
Sve tri skupine pripadaju ugroženim vrstama, što znači da im je populacija toliko mala da im prijeti izumiranje.

Read more ...

Provedena posljednja radionica projekta „Oživi, održi otok!”

Od 10. do 12. prosinca 2015. u Murteru je održana posljednja radionica projekta „Oživi, održi otok!". Trodnevna radionica pod nazivom „Održivi razvoj smo MI" okupila je ukupno tridesetak predstavnika različitih organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora otoka Murtera.

Read more ...